tisdag 12 februari 2008

Uterum!!

Ååååå! vad jag längtar till våren.
Lite inspirations bilder på saker i mitt uterum..
Nu längtar jag att börja göra i ordning med mattor,bord korgstolar korgsoffan,lyktor..m.m ja ni vet vad jag menar.
När vi byggde vårat uterum var det många grannar som sa..pensioners-kuvös..hahaha...Men vilka är det som tittar på oss och avundas när vi sitter där på kvällarna med gasolvärmen på och njutar med ett glas vin...Haha ..nu är dom attans avundsjuka!!
Fick en idee om att kanske måla om i uterummet,men vårat hus är vitt med gröna knutar samma gröna som i uterummet..Vad tror ni??
Hade gott mina vänner snart är våren här!!! Kram Maria

20 kommentarer:

Peters Projekt sa...

Hejsan och tack för besöket!

Jo, visst är det kul att stöta på nya bloggar - i synnerhet när man gillar innehållet. Och det gör jag här ;)

Blev lite nyfiken på era garderobsdörrar - jättefina. Om jag tolkar det rätt så har ni satt två eller tre tvärreglar på varje dörrhalva - räcker det för att få vad jag kallar vridstyvhet, dvs att dörrarna inte slår sig? Har nämligen funderat på att göra något liknande men inte varit säker på om jag bara skulle ha tvärreglar eller komplettera med en diagonal regel också.

Gångjärnen är också fina och smidiga. Smidda? Var har ni köpt dom? Själv går jag till Beslagsspecialisten i Göteborg men jag har inte sett de här smidiga gångjärnen där.

Hos oss är hyllor och annat i hallen på gång. Beställde lite prylar från "Nacka-butiken". Snart så . . .

Ha en fin vecka! / Peter

Gry sa...

Din stackare....inte kul att bli sjuk :-( hoppas det är snabbt övergående! Känner igen det där med bloggberoendet. Hämskt egentligen att man bara MÅSTE ta sig en titt, även om man ligger sjuk, hi,hi...

Pensionärskuvös ja, varför inte! Som du säger är den svenska sommaren inte så tjusig utpå de sena kvällar- och då kan ni ju krypa in i kuvösen och mysa vidare. Underbart! Måla om....tänker du till vitt då, eller? Kanske... Svårt att säga. Kan tänka mig att det är ganska fint med den gröna färgen ni har när det grönskas där utanför. Kom ihåg också att sitta i vitt ljus när solen är som skarpast är lite jobbigt för ögonen...

Bamsekram från Gry

Anonym sa...

Även om det är ett uterum, så är det ett RUM - måla du bara!!!

Kolla in Min Lilla Verandas gamla veranda - den var helt vitmålad inuti - t.o.m. ytterväggarna på huset.

Jag drömmer om att glasa in vår fula, tillbyggda 70-talsaltan. Då blir det vitt!

Kram
Ingela

Katta sa...

Jag tycker det verkar helt underbart med ett sånt uterum.Skulle gärna ha ett själv helmysigt ju.Gillar din fina korg med mjölkkrukorna i.hej hej från Katta Rost&rosor

MormorRuthsAnn sa...

Hej!
Måste bara säga...njut på din inglasade veranda...vill också ha en. När vi får råd och tid kanske det blir att glasa in en av våra farstukvistar. Min brors dotter heter Maja så din blogg tilltalar mig på många sätt. Hoppas att det är ok att jag länkar till dig?
Hälsar Ann

Min Skattkammare sa...

Jaaaaa....visst längtar man nu! Jag tror att ljuset gör sitt, att man märker att det börjar hända nåt. Det får gärna gå lite fortare, och sen får det gärna gå saaaakta......hi hi!
Jag målade vitt i våran pergola, det blev så fint! Allt passar ju så bra till då! Men grönt är också vackert, jag tycker om färg också...... hmm.....knivigt det
här!!
Du undrade om mina tavlor. De allra minsta kostar från ca 140:- och så ökar det med tavlans storlek. Jag vill inte vara för dyr, tycker det är roligt om "vanligt" folk kan köpa det de tycker om!
Ha´det nu så bra!
Kram Kicki

Marie sa...

Jag skulle gärna ha en inglasat uterum, måste ju vara jättehärligt att kunna sitta där och mysa! Blir spännande att se om du bestämmer dig för att måla eller inte!

Kram Marie

Ann-Catrin sa...

Hej vännen!!
ja du ditt fina uterum.. och så fina saker där i.
jag förstår ni har grannar som är avis..haha åt dom!!
Vi har oxå ett och det är det bästa på hela huset!!!
Jag sitter och klurar på om målningen...måste tänka.. återkommer!!
kramar A-C

Unknown sa...

Hejsan! Krya på dig...själv har jag legat i en veckas influensa....så långtråkigt!! =) Ha det så gott! kramar Malin

MormorRuthsAnn sa...

Hej igen för andra gången idag!
Du får gärna länka till mig.
Glömde skriva sist att jag är helt såld på den stora luffarslöjdskorgen....mumma. Är den ny eller har du hittat den på loppis?
Kram Ann

me and alice sa...

Hej!
Åh, vad härligt med ett uterum!
Förstår att alla är avis på er. Tänk alla regniga dagar när ni sitter där o myser, och för att inte tala om på hösten. Ommålning? Hmm.... Vet inte riktigt. Tycker nog också att det är fint med den gröna färgen till alla växter. Det är ju en lugn o skön färg.
kram Susanne

LantlivsAnette sa...

Åhh visst är det härligt med ett uterum..jag längtar så tills jag kan börja sitta i min glasveranda..det är så härligt att äta frukost där..sitta ner och mysa..
Är du sugen på att måla vitt i ditt uterum ?det skulle vara snyggt..
Kram Anette

atmosphere sa...

Uterum, hmm, underbart. En mjölsäck på en fåtölj kanske? Maila mig om du är intresserad.
Kram Ingrid

Randi sa...

Ja vi er mange som lengter til våren og varme dager...jeg håper bare våren står til mine forventninger i år.....så vi ikke får bare regn.

Ha en super dag:))

Mamma C sa...

Vi har också glasat in vår veranda när vi renoverade huset i höstas. Vi köpte nu i vintras en gasolvärmare också, som vi tänkt ha på verandan till hösten. Längtar även här att snart få göra i ordning där ute.
Jag tycker du kan måla.

Hanna sa...

åhh vad mysigt det låter att sitta där och mysa....då kan man ju kalla det vad som helst för mysigt är det.
ha de gott
kram kram

Gry sa...

Taaack så mycket för Hjärtanskramen, kära vän! Ha en underbar Hjärtansdag själv och må så gott!

kram,kram Gry

::fina:: sa...

Hejsan, här kommer jag och kikar in :-) vad mysigt med ett uterum - lite värme och mysiga detaljer så vips är det ett innerum! Jag tycker absolut att du ska måla där så det blir precis så som du vill ha det. Och kul att få sitta där och njuta medan grannarna står ute och fryser... *fnissar* Ja visst är det underbart att det snart är vår!! ~Josefine

me and alice sa...

Hej Lilleputt!
Här kommer en alla hjärtans dag kram till dig!
Kram från lilleputten Susanne

Jessan sa...

Hej! Vet du när ljushusen kommer in? kram Jessan